top of page

Fisioteràpia

La fisioteràpia és aquell sistema curatiu del dolor que es fonamenta amb la teràpia manual i amb l'aplicació de mètodes fisics com la llum, el calor, el fred, electroteràpia, exercici físic... L'art de la fisioteràpia és aplicar la tècnica adient en el moment indicat. Tots els fisioterapeutes de la Clínica Nura estam en contínua formació per estar al dia dels darrers avanços mèdics i així assolir el nivell màxim en cada un dels tractaments que realitzam. Som especialistes en:

 

- Rehabilitació post-cirugia ortopèdica (protesis, ortesis...)

 

- Fisioteràpia de la columna cervical, dorsal i lumbar.

 

- Fisioteràpia esportiva.

 

- Tractament global de l'espatlla.

 

- Terapia manual.

 

- Feina propioceptiva.

 

- Recuperació de lessions de turmell, genoll, cadera...

Osteopatia

L'osteopatia és la ciencia de diagnosticar i tractar les restriccions de mobilitat dels teixits del cos humà, que provoquen dolor i alteren l'estat de salut de la persona. És una terapia que enten el cos com una totalitat. És per això que els tractaments son integrals, inclouen tant la part estructural i visceral, com la craneal. Les tècniques usades estan orientades a aliviar el dolor, restaurar la funció i promoure el benestar.

Psiconeuroinmunologia

L'estil de vida de la societat moderna d'avui en dia fa que no siguem conscients de com l'espècie humana ha modificat els seus hàbits i el seu entorn. El sedentarisme, la mala alimentació, les jornades llargues de feina, l'estres continu, entre d'altres, fan que aquest entorn artificial en el qual vivim tengui un impacte negatiu en la nostra salut. L'evolució no ens va preparar per viure d'aquesta manera.

Per fer front a aquests desequilibris metabòlics i emocionals ens feim servir de la psiconeuroinmunologia, que és la ciència que relaciona tots els sistemes del cos humà amb una gran evidència científica i que utilitza com a enies claus la nutrició, des de un punt de vista evolutiu, l'exercici físic funcional, la teràpia emocional i la comprensió de la fisiopatologia de les alteracions de la salut.

Cercam les causes reals de les dolències en comptes de simplement suprimir els símptomes amb medicaments que es prenen per la resta de la vida.

És per això que la psiconeuroinmunologia aconsegueix resultats inmillorables en malalties com:

- Patologies autoinmunes: esclerosis múltiple, artritis reumatoide,

  espondilitis anquilopoyètica...

- Al·lèrgies

- Intoleràncies

- Alteracions hormonals

- Fibromiàlgia i fatiga crònica

- Patologies infantils

DIETÈTICA I NUTRICIÓ

Què és un dietista-nutricionista

Els dietistes-nutricionistes són els professionals de la salut que s'encarreguen d'assessorar-nos en la nostra alimentació tant en la salut com en la malaltia. Uns bons hàbits alimentaris i una alimentació adequada ens poden ajudar a prevenir l'aparició de moltes malalties i, si ja han aparegut, a tractar-les i millorar-ne la simptomatologia. És per això que l'abordatge nutricional sempre es fa de forma totalment personalitzada i adaptada a les necessitats i preferències de cada un per aconseguir els objectius establerts.

Serveis

- Dietes personalitzades i assessorament en:

      Tractament del sobrepès i l'obesitat

      Dietes per l'augment de pes

      Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

      Dietes vegetarianes i veganes

      Nutrició esportiva

-Assessorament dietètic en distintes malalties: diabetis, hipertensió, colesterol i/o triglicèrids elevats, malalties inflamatòries intestinals (Crhon i colitis ulcerosa), còlon irritable, hèrnia de hiat, fibromialgia, migranya...

- Revisió de menús per a col·lectivitats.

- Estudi antropomètric. Tècnica d'estudi de la composició corporal especialment utilitzada en el món esportiu.

diatèrmia per radiofreqüència

(capacitiva/resistiva)

Les màquines de radiofreqüència transmeten energia als teixits tractats generant una termoteràpia (calor) endògena terapèutica. Aquest efecte s'aconsegueix per una modulació elèctrica generada per un corrent altern d'alta freqüència (ones electromagnètiques) que indueix una bio-estimulació dels teixits tractats. Aquest mecanisme estimula l'activitat celular i la circulació sanguínia, afavorint l'oxigenació i l'eliminació de catabòlits dels teixits.

 

La diatèrmia per radiofreqüència és una tècnica aplicable

a múltiples patologies, com són:

 

- Artrosi

- Dolor muscular

- Dolor d'espatlla

- Tendinopaties...

diatermia_aparell.jpg
bottom of page